Το Novϵmbϵr Extra Virgin Olive Oil
μας δίνει κάθε στιγμή του
χρόνου μια γεύση από Νοέμβρη

 

Novϵmbϵr

november olive oli

Η ελιά, ανά τους αιώνες, συναντάται ως σημαντικό στοιχείο της καθημερινότητας του ανθρώπου, αποτελώντας μέχρι και σήμερα σύμβολο υγείας, γονιμότητας και ευφορίας. Το «δώρο της θεάς Αθηνάς» στην αρχαία Αθήνα, το ελαιόδεντρο, θεωρείται ευλογημένο και κατέχει εξέχουσα θέση στην κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου μας, ενώ το ελαιόλαδο αποτελεί θεμέλιο της μεσογειακής διατροφής και σημαντικό κληροδότημα έμπνευσης και ευημερίας.

Tο Novϵmbϵr Extra Virgin Olive Oil αποτελεί την επίτευξη του οράματος τριών ελαιοπαραγωγών από την Κρήτη, που με έναυσμα τα κοινά βιώματα και την αγάπη τους για τον τόπο και τα προϊόντα του, ένωσαν τις δυνάμεις τους με στόχο την παραγωγή και προσφορά ενός ελαιόλαδου υψηλής ποιοτικής και διατροφικής αξίας.

Η καλλιέργεια, η συγκομιδή και η ελαιοποίηση είναι διαδικασίες βαθιά ριζωμένες στις πρώτες παιδικές μας αναμνήσεις που μας υπενθυμίζουν καθημερινά να φροντίζουμε με την ίδια αγάπη και σεβασμό, όπως οι πατεράδες και οι παππούδες μας, τους μικρούς παραδοσιακούς και αιωνόβιους ελαιώνες μας.

Βασική μας αρχή είναι η αξιοποίηση του καλού κλίματος και της εύφορης κρητικής γης για την παραγωγή ενός ελαιόλαδου που συνδυάζει την άριστη ποιότητα με το μικρότερο δυνατό οικολογικό αποτύπωμα.

Για τον λόγο αυτό οι καθημερινές μας προσπάθειές στρέφονται στην ορθή διαχείριση των ελαιώνων αντιμετωπίζοντας κάθε δέντρο ξεχωριστά, εντοπίζοντας τις ανάγκες του και παρεμβαίνοντας στοχευμένα σε συνεργασία με έμπειρους γεωπόνους προκειμένου κάθε ελαιόδεντρο να μας δώσει υγιείς και ποιοτικούς καρπούς.

 

Η Ποικιλία

november olive oil

Το Novϵmbϵr αποτελείται από ελιές της  Κορωνέικης ποικιλίας, οι οποίες συλλέγονται από τα μέσα Οκτωβρίου μέχρι τις αρχές του Νοεμβρίου , όταν ο  ελαιόκαρπος είναι ακόμα άγουρος και πράσινος, χαρίζοντας στο ελαιόλαδο την αίσθηση, τη  γεύση και το άρωμα της φρέσκιας ελιάς, καθώς και τα εξαιρετικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά. Η Κορωνέικη ελιά ανθίζει κατά το δεύτερο μισό του Απρίλη και ωριμάζει τον Νοέμβριο, είναι μικρόκαρπη, ανθεκτική σε χαμηλές θερμοκρασίες και αυτή που θεωρείται ότι δίνει την καλύτερη ποιότητα λαδιού σε σχέση με άλλες ποικιλίες.

Παράγει λάδι εκλεκτής ποιότητας, με έντονο χρυσοπράσινο χρώμα, πλούσιο φρουτώδες άρωμα και  δροσερή γεύση, ενώ παράλληλα έχει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση. Το κορωνέικο ελαιόλαδο έχει σταθερή χημική συμπεριφορά που του επιτρέπει να διατηρεί τις οργανοληπτικές του ιδιότητες μέχρι και 2 χρόνια από την παραγωγή του, εφόσον φυλάσσεται στις κατάλληλες συνθήκες


Για το Novϵmbϵr